Duurzaamheid bij No28 wonen & lifestyle


Ook wij vinden het milieu belangrijk en geven jullie via dit blog een inkijkje in onze gedachten en bijdragen.

Duurzame inkoop

Wij streven naar duurzame inkoop, waarin de traceerbaarheid van onze producten, ethische handel en het aandeel biologische/fairtrade-producten centraal staan. Tevens maken wij ons hard om verspilling te minimaliseren.

Fairtrade;

In onze winkels verkopen we verschillende mooie merken die Fairtrade vervaardigd zijn. De makers ontvangen een eerlijk loon voor het vervaardigen van de prachtige sieraden bijv. van a Beautiful story (Nepal) en LeJu (Colombia). 

Het merk Urban Nature Culture is hierin heel sterk:

“Stap voor stap vinden we meer manieren om producten op een duurzame manier te produceren. Niet alleen door eerlijke lonen te betalen aan de getalenteerde vakmensen of eerlijke dealers en bedrijven die mooie producten voor onze huizen leveren, maar ook door nieuwe en planeetvriendelijke bronnen te gebruiken, of secundaire in plaats van nieuwe grondstoffen. Het is onze plicht om in de toekomst te investeren en transparant te zijn over de manier waarop we ons goed produceren”. 

Kleding

Een groot deel van onze kleding wordt gemaakt van natuurlijke stoffen zoals viscose. De leveranciers kennen de fabrieken en de kleding wordt duurzaam vervaardigd. Veelal wordt de kleding die wij aanbieden gemaakt in Portugal.

De kaarten in onze winkel zijn veelal voorzien van het FSC keurmerk. Wij vinden het vooral ook leuk om te werken met kleine lokale ondernemers als het om papierwaren gaat. Hun creativiteit en originaliteit zijn dikwijls zeer verrassend.

Tassen

Je vindt bij ons een mooie collectie tassen. Zowel gemaakt van leder als van vegan leather. 

De prachtig Nederlandse merken als Keecie en Chabo vinden via onze winkels hun weg naar de consument. Deze merken worden vervaardigd in Europa.

Verzorgings produkten

De verzorgingsprodukten die wij aanbieden in ons assortiment zijn allen dierproef vrij en vervaardigd van de meeste natuurlijke materialen. Meraki, Mijn Stijl, Loveli, Wellmark en Marie Stella Maris. Wellmark is bekend om hun prachtige gerecyclede glazen flessen. Wij bieden bovendien waar mogelijk refills aan zodat er zo min mogelijk plastic aan het milieu wordt toegevoegd.

Loveli is een lijn met verzorgingsproducten die helemaal troepvrij zijn. Zonder schadelijke toevoegingen en dierlijke toevoegingen en helemaal dierproefvrij.

Marie Stella Maris: “Wij vinden dat iedereen in de wereld toegang tot schoon (drink)water hoort te hebben. Elk leven begint met water. Daarom doneren we structureel een deel van onze omzet aan schoon drinkwaterprojecten.

Met ons aanbod in natuurlijk mineraalwater, natural body care en luxe huisparfums dragen wij bij. Hoe? Van elke aankoop die jij doet, doneren wij een vast percentage aan duurzame schoon waterprojecten. Daarnaast formuleren we al onze body care producten zo schoon en natuurlijk mogelijk, om jouw huid gezond – en onze wateren schoon te houden.”

Milieu
We nemen onze verantwoordelijkheid tot het beperken van de impact van onze omgeving, om de wereld waarin wij leven te beschermen. Dit doen we bijvoorbeeld door het hergebruiken van dozen en verpakkingsmaterialen voor de webshop bestellingen.

Ons afval bieden wij gescheiden aan.

Wij verstrekken geen plastic tassen en vragen om onze klanten bewust te maken van het afvalprobleem een kleine bijdrage voor een papieren tas.

bloon bank van bodilson - wonen en lifestyle webshop no28wonen

Tendens

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor gerecycled materiaal of een meubel dat tijdloos is en hierdoor ook langer ‘past’ in je interieur. Ook verschillende merken die wij in onze webshop aanbieden gaan hierin mee en proberen manieren te vinden waarop ze duurzaam hun producten kunnen produceren. Niet alleen door eerlijke lonen te betalen aan de getalenteerde vakmensen of eerlijke dealers, maar ook door nieuwe en milieuvriendelijke bronnen te gebruiken, of secundaire in plaats van nieuwe, grondstoffen. 

Wij merken dat de consument het belangrijk vind dat een object duurzaam vervaardigd is en dat hij of zij steeds meer een bewuste keuze maakt voordat men overgaat op aankoop van een object. Een goede ontwikkeling. Zo dragen we met elkaar bij aan de klimaat problematiek. Uiteraard heeft No28wonen&lifetsyle een goede selectie om hier een mooi item te scoren. Wij willen niet alleen de wereld verbeteren maar ook uw omgeving mooier maken.

Laat een berichtje achter