Dagje uit in Dordrecht

met het weekend en de Mei vakantie voor de deur hebben veel mensen dezelfde vraag. Wat ga we nu (in corona tijd) doen?

Wij kwamen in een magazine een leuke tip tegen en delen die graag met je, namelijk een street art wandeling. (6,5 km)

Dwalend door Dordrecht valt de bijzondere combinatie van historische monumenten moderne kunst op. Zeven muurschilderingen verwijzen naar de beeldenstorm van 1566. Blikvanger:het gigantische abstracte zwart-wit kunstwerk van Bier & Brood op de zijkant van het stadskantoor. Aan de andere kant van het gebouw prijkt het kleurrijke grafische werk van Johan Moorman. Op de kruising Vriesestraat – Sarisgang is het zeventiende-eeuwse werk ‘Gezicht op Dordrecht’ Jan van Gooijen te zien in een hedendaagse uitvoering van Marindo.

Bron:https://www.libelle.nl/kunstroutes

Print vriendelijke versie;

DM_Wandeltocht-StreetArt-v1

 

Nog meer leuke tips in Dordrecht:

Ben je op zoek naar een meer historische wandeling dan is Dordrecht absoluut een pareltje. Vanaf punt 12 van de street art wandeling kan je heel gemakkelijk de kern van het centrum in wandelen. De bordjes rondje Dord loodsen je langs alle highlights van Dordrecht, zoals de kloostertuinen, de hofjes, het hof van Nederland en veel meer. Met de terrasjes die weer open zijn is het nog fijne om even lekker een drankje te doen op een van de vele gezellige terrasjes van Dordrecht.

Meer informatie over Dordrecht vind je hier. https://indordrecht.nl/routes/street-art-tour/

Winkelen in Dordrecht:

De winkels van No28 wonen &lifestyle zijn te vinden aan het Statenplein en aan de Nieuwstraat. Beide winkels liggen om het Statenplein heen. Dit is het hart van het centrum. De winkel aan de Nieuwstraat richt zich met name op de Fashion en daar zijn leuke Kado artikelen van bijvoorbeeld het merk Zusss te verkrijgen. (Hint; moederdag). No28 wonen aan het Statenplein heeft daarentegen een vloeroppervlak van 200 m2 en staat boordevol mooie woonaccessoires en meubelen. Voor de deur zijn de fonteinen. In het weekend (op vrijdag en zaterdag) zijn deze gedempt, want dan is er een weekmarkt. Deze is uitgeroepen tot beste markt van Nederland.

In de winkel hebben we een handige shopping gids die gratis af te halen is. In deze Cityguide is een plattegrond getekend van de leukste winkeladresjes en sfeervolle horeca in Dordrecht.

Een bezoekje aan Dordrecht is dus zeker de moeite waard.

We love to see you back!

 

 

 

Laat een berichtje achter