Cotton Ball Lights

Sfeertje….

Waarschijnlijk heb je ze wel eens ergens gezien; de leuke lichtslingers met katoenen balletjes. Al een paar jaar een favoriet artikel binnen onze winkel. Een product wat veel positieve reacties oproept bij mensen die onze winkel binnen stappen.

Wij zijn er fan van! Wat een gezellig licht geven deze Cotton Ball Lights!

 

cotton ball lights white

De geschiedenis van Cotton Ball Lights

Wie is er op het idee gekomen om deze gezellige lichtjes naar Nederland te brengen? Vijf jaar geleden is Cotton Ball Lights opgericht door eigenaar Luc Clement. Na een bezoek aan het mooie Frankrijk, waar hij het concept ontdekt had, besloot hij om een kijkje te nemen in Thailand. In Thailand ligt het oorspronkelijk concept van de bijzondere katoenen ballen! Tijdens dit bezoek werd de basis gelegd van onze productiefaciliteit en tevens de basis van een (inmiddels veel groter) Fair Trade project; Cotton Ball Lights was geboren!

In de afgelopen 5 jaar zijn ze gegroeid en worden er in een eigen Fairtrade fabriek in Thailand per maand duizenden Cotton Ball Lights gemaakt. Chapeau, wat een mooi initiatief.

 

Cotton Ball Lights mint

 

The making of

Hoe gaat de productie van Cotton Ball Lights in zijn werk?

Alle Cotton Balls worden handgemaakt. Allereerst wordt er een ballonnetje opgeblazen, die gemeten wordt aan de hand van een stuk PVC (om altijd dezelfde grootte te hebben). Vervolgens wordt er aan de werktafel garen omheen gedraaid. Deze garen wordt eerst door een bakje met de rijstlijm gehaald, waardoor het aan het ballonnetje blijft plakken. Eerst worden er 2 onderlagen over het balletje heen gedraaid, waarna er nog een laatste laag overheen komt. Deze laatste laag zal bepalen hoe het balletje eruit komt te zien, het is daarom van belang dat dit zorgvuldig gebeurt. Als het balletje af is, wordt het aan een droogrek gehangen en in de zon gehangen. In het Thaise zonnetje duurt het ongeveer 4 uur voordat het gedroogd is. Vervolgens wordt het ballonnetje lek geprikt en wordt het balletje gekeurd op de kwaliteit. Als de kwaliteit voldoende is worden 100 balletjes in een doos gedaan en worden deze per zeecontainer richting Nederland verscheept. Laat ze maar komen….

Interieur

Het is een uitdaging om het product en de beleving die het met zich mee brengt, aan mensen die het nog nooit gezien hebben, te beschrijven. Het kan als kleine aanpassing in je interieur een grote verandering teweeg brengen. De Cotton Balls geven je de mogelijkheid om (elk seizoen weer) nieuwe kleuren aan je interieur toe te voegen.

 

 

cotton ball lights white

 

Zijn Cotton Ball Lights ook geschikt voor buiten?

Cotton Ball Lights zijn natuurlijk erg leuk voor in de tuin. Maar omdat, zoals jullie hebben kunnen lezen, het katoen op het balletje wordt gelijmd zijn de Cotton Ball Lights niet geschikt voor buiten. Mits ze onder afdak of veranda hangen, dan kan het zeker wel.

deensnl-tafelklem-toon-zwart-4

Bij No28 wonen&lifestyle vind je de Cotton Ball Lights in boxen van 20 lampjes. Hieronder kun je zien hoe je de balletjes aan de lampjes bevestigd. Een mooi klusje met een mooi resultaat.

 

Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust: info@no28.nl

Tot de volgende keer;

Marian&Miranda

‘Love to see you back’

 

 

 

 

 

 

Laat een berichtje achter

Blogcategorie